Kategorier
Oplevelser

Lær at forsvare dig selv med klassiske metoder

Man kan aldrig vide sig sikker når man går ude på gaden sent om aftenen. Der er mange der føler sig utrygge når de bevæger sig gennem gaderne sent om aftenen. Muligheden for der sker noget er meget lille, men man kan gøre en altid indsats for at komme til at føle sig mere tryg. Selvfølgelig er det aldrig ens egen skyld, hvis man skulle blive udsat for noget i nattens mørke, hvad end man har på, hvor meget man har drukket og uafhængigt af alle andre faktorer. 

Der kan dog være en tryghed i, at kunne et par ting til at forsvare sig selv, og det kan man blandt andet med en japansk kampsport. Japansk kampsport dækker over meget, hvilket du kan blive klogere på i denne korte artikel. 

Hvad er japansk kampsport? 

Som tidligere nævnt, så dækker japansk kampsport over meget, hvilket betyder, at der er mange forskellige kategorier og lignende når det kommer til kampsport. En af de japanske kampsportsgrene, som vi alle kender er for eksempel karate. Karate kan være en god måde at forsvare sig selv på, hvis man går igennem gaderne alene om natten. Man behøver ikke have sort bælte i sporten, men bare have kendskab til de mest grundlæggende færdigheder inden for sporten. Man kan også vælge at få et specialiseret selvforsvarskursus, som tager udgangspunkt i karate.

En anden japansk kampsport man kunne tage op er Judo eller kendo. Begge disse sportsgrene tager også udgangspunkt i det defensive, hvilket gør dem oplagte som forsvarskampsport. Man kan eventuelt tage en prøvetime på en af hver af disse sportsgrene og se hvad man er mest til. Derudover kan man også undersøge hvad der bliver udbudt i lokalområdet.

Det er klart, at man ikke nødvendigvis skal gå til kampsport for at kunne gå i gaderne. Man kan også bare gå til karate, fordi man interesserer sig for sporten og gerne vil dyrke den. 

Derfor skal du dyrke karate

Karate er ikke bare et godt redskab til at forsvare sig med, hvis man skulle blive udsat for noget en sen aften. Det er også en god sportsgren at dyrke, hvis man vil have en ny fritidsaktivitet at dyrke. Så kan man stige i grader og få nyt bælte i takt med, at man bliver bedre og bedre til sporten. Det er også en god sport, som opbygger muskler og giver dig en bedre form. Som sagt behøver det ikke være karate man dyrker, hvis man gerne vil dyrke en japansk kampsport. Det kan også være en sportsgren som judo, som minder lidt mere om brydning. 

Forskellen på karate og judo er, at karate har fokus på spark og slag, mens judo er en sports, som fokuserer på at kaste sin modstander i jorden og få dem ned at ligge, ligesom brydning handler om at få sin modstander til at ligge på ryggen. Det kommer altså også an på, hvad man synes er spændende ved sporten, der skal afgøre, hvilken sport man skal vælge.